Apelsin proteincheesecake med chokladswirl
I fredags kände jag för att lyxa till de lite extra, är som sagt mycket för att baka & hittade ett riktigt gott & nyttigt recept på en cheesecake som jag var tvungen att prova!! Hade ej alla ingredienser från orginalreceptet så blev att byta ut lite men blev med all säkerhet lika gott ändå!!
Apelsin proteincheesecake med chokladswirl:
Ingredienser: (de jag använde)
Botten:
2 dl kokosmjöl
ca 75 g jordnötssmör (jag använde green choice)
2 tsk kakao
1 msk honung
2 tsk stevia strö
Fyllning:
200 g cream cheese 3 %
500 g lättkvarg/kesella
1,5 dl äggvita
1 tsk vaniljarom
40 g vaniljprotein (whey)
2 msk stevia strö
rivet skal från en halv apelsin
Sätt ungnen på 175 grader
Blanda ihop alla ingredienserna till botten & tryck ut i en pajform med löstagbara kanter (ca 21 cm i diameter)
Blanda ihop dem 5 första ingredienserna till fyllningen & mixa ihop dem med en stavmixer.
Häll över en 1/4 av smeten i en annan skål, blanda i apelsinskal i den stora skålen & blanda i kakao i den mindre skålen!
Häll smeten från den stora skålen över botten & klicka ut smeten från den lilla skålen över smeten från den stora skålen!Ta en kniv & virvla runt smeten så du får ett fint mönster!!
Sätt in kakan i ugnen & grädda i ca 35 minuter, ta ut den när den är lite lös i mitten, gräddar man den för länge så kan kakan bli torr!
När kakan är klar låter du den svalna, sen ställer du in den i kylen minst 3 timmar (ja ställde in den i frysen för orkade ej vänta 3 timmar innan jag fick sätta tänderna i den)
Orginalreceptet hittar ni här: https://www.tasty-health.se/2014/06/apelsin-proteincheesecake-med.html
(kan verkligen rekommendera att kolla igenom denna sida, finns enormt många goda & nyttiga recept )
Smaklig måltid
// Oscar